Επιστημονικος Διευθυντης-Ιατρος Ακτινολογος Ειδικευμενος στο MRI
Δρ. Χαράλαμπος Φ. Οικονομίδης

Ο Δρ. Χαράλαμπος Οικονομίδης είναι Ακτινολόγος με εξειδίκευση στη Μαγνητική Τομογραφία και έχει 25ετή επαγγελματική εμπειρία από διάφορα διαγνωστικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

+357 24 400 440

info@nefelidc.com

Βιογραφικό

Ο Δρ. Οικονομίδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση της εξειδίκευσής του, συνέχισε την εξειδίκευσή του στην Μαγνητική Τομογραφία (MRI) σε Νοσοκομεία το Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η κλινική εξειδίκευση περιλάμβανε όλες τις πτυχές της μαγνητικής τομογραφίας για ενήλικες και παιδιά στα νοσοκομεία Guy’s and St. Thomas’ Hospital Trust, το Great Ormond Street Hospital για παιδιά, το καρδιολογικό νοσοκομείο Royal Brompton, το Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής, το Βασιλικό Νοσοκομείο Marsden, το Ορθοπεδικό νοσοκομείο Nuffield, καθώς και τα νοσοκομεία της Οξφόρδης.

Εργασία

Ο Δρ. Οικονομίδης είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας MRI και της Διεθνούς Ένωσης MRI. Είναι μέλος διαφορετικών ερευνητικών ομάδων και επιτροπών των παραπάνω οργανισμών και έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Ο Δρ. Οικονομίδης έχει παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά συνέδρια και εργαστήρια στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ο Δρ. Οικονομίδης λειτουργεί ως σύμβουλος Ιατρός ακτινολόγος στο Κέντρο απεικόνισης ΝΕΦΕΛΗ και είναι επίσης επισκέπτης ακτινολόγος και ειδικός μαγνητικής τομογραφίας στα νοσοκομεία Clyde και Greater Glasgow NHS στη Σκωτία.