Έλενα Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος
Κλινικη Διαιτολογος
Έλενα Σολωμού
Κλινική Διαιτολόγος

24400440 (Medical Center Reception)

elenas.diet@gmail.com

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Έλενα Σολωμού, απόφοιτη του University of Hertfordshire και εγκεκριμένη Κλινική Διαιτολόγος από το 2014. Το 2019 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Αθλητική Διατροφή στο University of Nicosia και έκτοτε παρακολουθώ τακτικά σεμινάρια που διοργανώνουν το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) και ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ).
Αποτελώ ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου καθώς και του Health and Care Professions Council (HCPC), ενώ παράλληλα είμαι ενταγμένη στο ΓΕΣΥ από το 2021.

Η πρώτη μου επαγγελματική δραστηριότητα ως Κλινική Διαιτολόγος ξεκίνησε σε αθλητικό κέντρο τον Ιανουάριο του 2015 και ολοκληρώθηκε το Φλεβάρη του 2019. Από τότε και έπειτα ιδιωτεύω και για τέσσερα χρόνια έχω συνεργαστεί με κέντρο προσωπικής εκγύμνασης, μέχρι τον περασμένο Ιούνη. Από τον Ιούλιο του 2023, το διαιτολογικό μου γραφείο βρίσκεται στο διαγνωστικό κέντρο Νεφέλη, όπου και αναλαμβάνω συνεδρίες για ασθενείς με παχυσαρκία, χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα (όπως διαβήτης, καρδιαγγειακά, υπέρταση, παθήσεις του θυρεοειδή κ.α.) καθώς επίσης και για άτομα με δυσανεξίες, για αθλητές, για εγκύους – θηλάζουσες κ.α.

 

Προτεραιότητα μου είναι η διατροφική εκπαίδευση των ατόμων με στόχο την βελτίωση θεμάτων υγείας και την απόκτηση μιας υγιούς σχέσης με το σώμα και τον εαυτό τους. Υγιεινή διατροφή σημαίνει ψυχική υγεία και ισορροπία.